Beslut skulle egentligen ha tagits i juni, men då beslöt nämnden att återremittera ärendet för fler utredningar.
Politikerna ville veta mer om de ekonomiska skillnaderna mellan att flytta till Östra Navet och att renovera de gamla lokalerna på Solbacken och bli kvar där.
– Det har nu gjorts omfattande kalkyler, säger Hans Andersson, förvaltningschef på samhällsbyggnad. De har gjorts av support och lokaler samt av Skellefteå Industrihus.
När det gäller Solbacken så har det räknats på totalrenovering och utbyggnad till framtidens standard, så att båda alternativen ska vara likvärdiga.
– Det visade sig att de årliga driftskostnaderna blir ungefär lika. Då har vi även räknat in att Kåge måste ha en enklare station, och deras löner är medräknade.
Om man bygger ut och om på Solbacken skulle det kosta 72 miljoner och ger sedan en årshyra på fem miljoner.
En nackdel med att bygga om en befintlig arbetsplats är att det sker medan verksamheten pågår, vilket fördyrar jobbet.
Bygger man färdigt på Östra Navet kostar det 75 miljoner och ger en årshyra på mellan 5,1 och 5,8 miljoner. Hur hög hyran blir påverkas av de avkastningskrav som kommunen lägger på sitt bolag Skellefteå Industrihus (som äger Östra Navet).
Dessutom får man loss mark och fastighet på Solbacken som kan säljas för småindustri eller handel.
Hans Andersson och räddningschef Mattias Hagelin upprepar därför förslaget från i våras; att räddningstjänsten ska flytta till Östra Navet.
– Vi tycker att platsen är bättre med tanke på att Skellefteå växer.
– Förstärka Kåge skulle vi ändå behöva göra i framtiden och då är det lika bra att göra det nu, säger Hans Andersson.
Många av brandmännen har varit emot en flytt. I en artikel i våras förklarade de fackliga företrädarna varför. Dels handlar det om avståndet till övningsfältet, och dels om att gårdsplanen är betydligt större på Solbacken, där man behöver förvara en hel del utrustning.
Det finns också oro för att backa med släp in i garagen då Östra Navet ligger vid Svedjevägen, som är livligt trafikerad.
Förslaget diskuterades i nämndens arbetsutskott som hölls i måndags.
– Vi gjorde inget eget yttrande utan skickar det till nämnden för diskussion. Personligen tycker jag fortfarande att underlaget är bristfälligt och vi hade hoppats på mer fakta, säger tillförordnad ordförande Peter Stensmar (S).
– En osäker faktor är exempelvis prisökningar, tillägger han.