Stänger behandlingshem i Norsjövallen – riktar blickarna åt annat håll

Nu stänger Libo Care behandlingshemmet i Norsjövallen. Samtidigt finns planer att öppna på annat håll.

11 januari 2017 14:36

Som Norran tidigare berättat har Inspektionen för vård och omsorg med omedelbar verkan dragit in Libo Cares tillstånd att driva Norsjövallens HVB. Nu har det också ordnats plats för klienterna på andra boenden.

Läs mer: Behandlingshemmet i Norsjövallen måste stänga omedelbart – har brutit mot tillståndet

– Det har varit en utmaning att hitta andra boenden med så kort varsel men föreståndaren och personalen har gjort ett fantastiskt jobb, säger Markus Boman, vd och delägare i Libo Care.

Samtidigt har företaget planer på att öppna behandlingshem på annat håll. Det gäller bland annat Kvarnåsen, där Libo Care äger en lokal som tidigare använts som både behandlingshem och flyktingboende. Där finns också ett tillstånd från IVO – men det är skrivet på en tidigare föreståndare.

– Det får vi titta på i den fortsatta processen, säger Markus Boman, som även uppger att företaget har fler projekt på gång, utanför Norsjö kommun.

Enligt Markus Boman ska den fortsatta verksamheten i behandlingshem inte innehålla någon läkemedelsbehandling av opiatberoende. Detta efter den skarpa kritik som IVO riktat mot Norsjövallens HVB.

– Det blir mer ren psykosocial behandling och då blir det också en annan målgrupp, säger han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Enkvist

Ämnen du kan följa