Så äter man Satay Hot Pot

Det är en mysig rätt att äta nu i höstmörkret, säger Janny Fung som driver Jacks Varuhus tillsammans med sin man.

Foto: Norran

Livsstil & fritid2014-10-28 07:00

Den asiatiska maten säljer bra på Jacks Varuhus i Skellefteå. Där finns många såser och andra ingredienser som kan vara svåra att förstå sig på om man inte kan det asiatiska köket.

– Men vi säljer allt mer av våra färdiga kryddmixer, säger Janny Fung som driver affären med maken Daniel. Då behöver man inte fundera så mycket på ingredienserna. Det är ett modernt sätt att laga mat.

Hon tipsar på en av påsarna som är en mix för Satay Hot Pot.

Mixen blandas med rätt mycket vatten, och fyller då en panna. Denna ska vara sjudande, och i det lägger man fint skuret kött och grönsaker.

– Vi brukar ha pannan på bordet, ungefär som fondue, säger hon. Man ställer en liten kokplatta mitt på bordet, och sedan kan var och en ha sina ingredienser i pannan.

Kött kan ligga i några minuter, men grönsaker ska bara snabbt ner och upp igen, så de behåller krispigheten.

Förslag på grönsaker är salladskål, blomkål, paprika, broccoli och isbergssallad.

Svamp och tunt skuret kött passar också bra.

Till anrättningen äter man ris.

– Det här är en mysig rätt att äta nu på hösten när man vill samlas många, och äta länge, säger Janny Fung.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!