Karin Rundblad läkare i tv-klassiker: ”Så roligt att bli tillfrågad”

Hon är van vid att ta hand om sjuka och skadade människor både på vårdcentralen och på isen, men nu väntar en ny utmaning för Skellefteå AIK:s lagläkare Karin Rundblad. Hon ska nämligen vara läkare under inspelningen av Robinson.

2 augusti 2017 07:15

Ögruppen Fiji ligger mitt ute i Stilla Havet och där avgörs årets upplaga av den omtyckta serien, som precis har börjat spelas in. Programledaren Anders Öfvergård är ny för året och det är också Karin Rundblad i sin roll som ansvarig läkare.

Uppdraget fick hon av en slump.

– För att få vara uppe på ishallen under Melodifestivalen var vi tvungna att vara ackrediterade. En ambulansskötare som hette Johan ackrediterade mig och vi bytte lite erfarenheter. Och så ringde han mig och frågade om jag ville vara med, säger Karin Rundblad och tillägger.

– Det var så roligt att bli tillfrågad och det känns positivt att få vara med om något sådant här i sin profession.

De första hon frågade var sönerna och de tyckte absolut att hon skulle tacka ja. Sedan var det arbetsplatserna som skulle ge sitt medgivande.

– Jag funderade på det ett bra tag för det ställer ju till det på mina arbetsplatser, men både Erikslids vårdcentral och Skellefteå AIK stöttar mig i det och sa ”åk!”. Jag tar ansvar för att ordna vikarie så att det flyter på och jag är lovad wi-fi så jag kan ta nattskiftet medan de tar dagskiftet, så vi kommer att utöka tillgängligheten på Erikslids vårdcentral under den här tiden.

På Robinson-ön kommer det medicinska teamet förutom Karin Rundblad bestå av en läkare eller sköterska från den franska versionen av Robinson, eventuellt en svensk sköterska och så det lokala sjukhuset.

Vad tror du är de största farorna eller riskerna där på ön?

– Det är nog infektioner, uttorkning, sårskador, insektsbett och det mentala.

Vad har du för relation till Expedition Robinson?

– Jag är ingen som brukar titta på alla avsnitt, men när Robinson kom tyckte jag att det var ett intressant koncept och roligt, både psykologiskt, fysiskt och hela saken som sådan.

Inspelningarna inleddes i går den 1 augusti och sträcker sig till den 22 september och resultatet kommer sändas på TV4 nästa vår.

– Det är lite extra kul att det är just på Fiji. 1989 gjorde jag en jorden runt-resa med min man och äldsta son så det känns lite roligt att komma tillbaka, säger Karin Rundblad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Eriksson

Ämnen du kan följa