Här inträffade helgens inbrott

Flera villainbrott rapporterades in i helgen. Samtidigt greps och anhölls tre män och ytterligare en man anhölls i sin frånvaro.

2 november 2014 15:14

Villainbrotten fortsätter att drabba Skellefteå kommun. På lördagen anmäldes tre villainbrott på Balettgatan och Piruettgatan på Sunnanå in till polisen.

– Vi har fortfarande problem med villainbrotten. De här inträffade på Sunnanå, men det verkar som det finns några som är i farten, så det är bra om alla Skelleftebor är uppmärksamma och håller utkik. Ser du skumma bilar eller skumma personer, hör av dig till oss, säger Torbjörn Nyback, inre befäl vid Skelleftepolisen.

På söndagen anhölls en man i 20-årsåldern i sin frånvaro, skäligen misstänkt för en av stölderna.

– Till att börja med. Sedan får vi se om han kan kopplas till någon av de andra stölderna, säger Marcus Nygren vid Skelleftepolisen.

Vid klockan fem på söndagsmorgonen stoppade polisen en bil och kontrollerade den. På grund av det som hittades i bilen, uppstod misstanke om förberedelse till grov stöld och de tre männen i bilen, mellan 20 och 30 år gamla, greps och fördes till polisstationen.

Kan finnas koppling

Utredningen fortsatte under söndagen.

– Exakt vad vi har funnit i bilen vill jag inte gå in på. Alla tre har anhållits och är misstänkta för förberedelse till grov stöld. De är anhållna för att de på fri fot kan försvåra utredningen och avvika från platsen, säger Marcus Nygren, inre befäl vid Skelleftepolisen.

Finns det några tecken på att männen kan vara kopplade till villainbrotten?

– Vi utreder de stölder som har ägt rum och utreder om vi kan knyta männen till dessa. Det går inte att utesluta just nu i alla fall, säger Marcus Nygren.

Under söndagen rapporterade polisen om ytterligare tre villainbrott, två på Morö Backe och ett i Byske.

– Tillvägagångssättet och det som tillgripits på Sommarstigen på Morö Backe stämmer inte överens med inbrotten på Sunnanå, säger Marcus Nygren, inre befäl vid Skelleftepolisen.

Fler män utreds

Det är oklart just nu om det andra inbrottet på Morö Backe, som har skett på Skidstigen, och inbrottet på Ringvägen i Byske kan kopplas ihop med några av de andra inbrotten.

Parallellt med utredningen om villainbrotten och de tre män som misstänks för förberedelse till grov stöld, utreds också tre andra män som greps på lördagen. De släpptes på fri fot av jouråklagare på lördagen, men misstänks för dieselstöld.

– Nu utreder vi om vi kan knyta ytterligare brott till dem, säger Marcus Nygren.

 

”Ser du skumma bilar eller personer – hör av dig”Misstänks ha förberett grov stöldYtterligare tre villainbrott anmälda
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa