Det är torsdag och premiärdag inne i Vintergatan i centrala Skellefteå. Den nya restaurangen har knappt hunnit öppna när ett oljud skär genom luften: brandlarmet, som gör att gallerian måste utrymmas. Besökarna i crêperiet får lov att vänta en stund innan de kan göra ett första test.
Vintergatan har utrymts– Stort antiklimax med brandlarm en kvart efter att man har öppnat, säger Kicki.
Själva idén till crêperiet kommer från Anki Wiklund, som äger fastigheten tillsammans med sina barn. Den tidigare Gallerix-lokalen stod tom och paret Bridges fick förfrågan om att förverkliga det hela. Kicki och Ian driver cateringverksamheten Din Fest sedan över 15 år tillbaka och förra året tog de även över restaurangen på Campus.
Hur hinner ni med allting?
– Vi har fantastiska medarbetare, utan dem vore vi ingenting, säger Kicki.
Så här i sluttampen har det varit jäktigt. Personalen samlades i måndags för att prova olika fyllningar och testa hur de olika franska plättarna ska sättas samman. Utbudet i restaurangen varierar från crêpes och galettes till soppa och fika.
– Vi har fått superrespons på Facebook. Folk är positiva och glada, så nu är det upp till oss att leverera. Vi ska få in lite rutiner nu så det kommer säkert att vara lätt kaos i några dagar.
På premiärdagen är Anki Wiklund på plats tillsammans med dottern Catti.
Hur är känslan hos dig i dag?
– Bara det funkar så är jag jätteglad. För om det inte går, då blir jag så arg, säger Anki och skrattar.