Tillsammans med andra föräldrar möter hon upp i Gummark. De säger att bristen på behöriga lärare uppkom i höstas, då flera lärare valde att gå vidare till andra skolor.
– Men faktum är att av totalt 5,7 tjänster är alla på Gummarksskolan tillsatta. Vi två behöriga lärare och två som håller på att skaffa sig behörighet, säger Malin Hägglund.
Lärarbristen är inget isolerat problem för Gummarksskolan, säger de.
– Jag pratade med lärarförbundet i dag och det är lärarbrist i hela Sverige, säger Malin Hägglund.
Föräldrarna menar att en lösning på lärarbristen kan vara om kommunen berordrar lärare för att bedriva undervisning i Gummark.
– Men lärarnas vilja verkar vara viktigare än våra barn, menar Malin Hägglund och får medhåll av andra föräldrar.
På Gummarksskolan går totalt 65 barn och de kommer från flera närliggande byar. En skolnedläggning påverkar många och skapar stora problem med logistik för berörda familjer.
– I så fall får jag skicka min 5-åring med buss till och från skolan i ur och skur och den totala restiden för vissa barn kan bli upp till två timmar per dag, säger Malin Hägglund och Ramona Dolan tillägger:
– Kommunen har en princip om alla barns rätt om närhet till sin skola. Vad hände med den?
Skolan har tidigare varit nedläggningshotad på grund av elevbrist men så ser det inte ut nu.
– Jag själv gått på Gummarksskolan och för mig handlar det om att mina barn ska kunna ha närhet till en skola med hög kvalitet, vilket Gummarksskolan har, säger Ramona Dolan.
Vid mötet på Gummarksskolan deltog skolpolitiker, tjänstemän samt rektorer från Gummarksskolan och Sunnanåskolan. Om man inte lyckas rekrytera behöriga lärare är planen är att flytta barnen från Gummark till Sunnanåskolan - redan till hösten.
En annan viktig punkt föräldrarna tar upp är barnens resvägar till skolor i Skellefteå om byaskolan läggs ner. Många har flera barn i olika åldrar och även med växelvis boende.
De menar att kommunen inte är intresserad av att lösa lärarfrågan för Gummark. Deras känsla är att man vill ha en snabb process.
– De vill stänga skolan snabbt och gå vidare och de verkar redan ha tagit beslut om nedläggning, säger Malin Hägglund och Markus Wiklund tillägger:
– Det var ett omvälvande möte. Vi hade ingen aning om att det skulle gå så här fort. Vi vill ha kvar skolan, den är väl fungerande och runt 200 barn berörs av den här skolan, inte direkt i dag, men inom ett par år.
Vad gör ni om nedläggningsbeslutet blir ett faktum?
– Då startar vi friskola. Vi har redan en friskoleförening sedan 2010, säger Emma Söderström och Markus Wiklund fortsätter:
– Vi har många entreprenörer i de här byarna och stor vilja av att driva friskola, så vi kommer att klara att få tag i behöriga lärare om vi måste starta friskola i Gummark.
På söndag manifesterar föräldrar, barn och boende i alla byar som har barn på Gummarksskolan. Politiker har bjudits in till evenemanget.
Kommunen har en princip om alla barns rätt om närhet till sin skola. Vad hände med den?