Hon är ordförande i Guldstadens kvinnojour och tillägger att stödet är viktigt för att upprätthålla den verksamhet som föreningen bedriver.
– För oss är de här bidragen oerhört viktiga, säger hon.
Föreningens primära uppdrag är att erbjuda skydd och stöd till våldsutsatta kvinnor och deras barn. Och enligt Doris Öhlund har verksamheten utvecklats de senaste åren. I dag har Guldstadens kvinnojour tre lägenheter på olika platser i Skellefteå kommun för de kvinnor som behöver en fristad. Man har också två anställda och ytterligare en projektanställd, som delar sin tid mellan kvinnojouren och tjejjouren.
– En viktig del i vårt uppdrag är att arbeta förebyggande på ett tidigt stadium, med bland annat föreläsningar och informationsträffar. Det är tack vare de bidrag som vi får som vi har möjlighet att göra det, säger Doris Öhlund.
Hon säger också att tjejjouren, som är en del av kvinnojouren, har öppen tjejchatt onsdagkvällar mellan klockan 19.00 till 21.00 samt jobbar med utåtriktad verksamhet på till exempel fritidsgårdar, skolor och på event som Trästockfestivalen.
Totalt har 12 sociala föreningar i Skellefteå kommun sökt föreningsbidrag av socialnämnden för 2019. Alla ryms inom de riktlinjer som socialnämnden antagit för föreningsstöd och 10 ansökningar har kommit in i rätt tid. De har beviljats stöd till ett sammanlagt belopp på 1 180 000 kronor. Förutom Guldstadens kvinnojour får även följande föreningar bidrag:
X Stadsmissionen.
X Skellefteå Rödakorskrets.
X Änkans skärv i Skellefteå AB
X Brottsofferjouren.
X Sällskapet Länkarna.
X FMN Föräldraföreningen mot narkotika.
X Pingstkyrkan.
X Träffpunkten Bureå.
X Nattsuddarna, Skellefteå.
Besluten och bidragen gäller under förutsättning att föreningarna lämnat in en godkänd revisionsberättelse och balansräkning.