De har tidigare tittat på lokaler vid torget, men det var inte förrän den här lokalen på Nygatan dök upp som det kändes rätt.
– Vi kände att vi ville ha en bra liten lokal där man kan få fram vår känsla och det ska vara lättillgängligt att ta sig in och ut. Den här lokalen påminner väldigt mycket om den i Luleå och det fastnade vi för, säger Simon Wanler.
Preliminärt räknar de med att kunna slå upp dörrarna någon gång under december och Simon Wanler säger att det rör sig om ungefär åtta–tio arbetstillfällen i olika befattningar, sex–sju heltidsanställningar.
Klart: Hamburgerkedjan öppnar i SkellefteåSedan de öppnade sin första restaurang i Luleå för snart två år sedan har de öppnat i Piteå, Boden, Östersund, Sundsvall, Gävle, Uppsala och Vasastan, Stockholm och fler etableringar är på gång. I höst och vinter ska de, förutom i Skellefteå, öppna i Farsta, Uppsala, Umeå, Falun och Karlstad.
I takt med att företaget växer vill de också bredda sitt sortiment och sin omtanke om miljön.
– Vi gör jättesatsningar och jag kan säga att vi utan tvekan kommer vara bäst på vegansidan när vår nya meny kommer vid årsskiftet. Vi kommer göra sallader och bredda oss en hel del, det gör att vi utvecklar oss. Sedan kommer vi börja klimatkompensera. Vi växer och växer och jobbar med kött. Då lämnar man fotspår och det vill vi inte göra.
Hamburgarna hos er är döpta efter städer som London, New York och Luleå – kommer det finnas någon Skellefteburgare på menyn?
– Vi har inte gjort lokalt på de andra orterna, men fan … Luleburgarna kanske inte kommer gå så jävla bra i Skellefteå så vi får se. Vi kanske får göra en unik kompromiss, säger Simon Wanler och skrattar.