Bup flyttar till tillfällig lokal

Barn- och ungdomspsykiatrin i Skellefteå flyttar till tillfälliga lokaler – redan på torsdag. Anledningen är den dåliga inomhusmiljön.

22 januari 2019 16:52
Landstinget riskerar vite på en miljon kronor: ”Ett tecken på hur allvarligt det är”BUP:s personal kan få flytta till andra lokaler

Under flera år har personal i byggnaden upplevt problem med miljön i lokalerna. I höstas hittades nya lokaler vid hälsocentralen i Ursviken, men i väntan på att de färdigställs flyttar avdelningen in i ett annat hus på sjukhusområdet.

– Vi har haft problem från och till under en längre period och flera olika åtgärder har satts in genom åren för att försöka komma till rätta med dem. På sista tiden har dock situationen förvärrats och nu bedömer vi att det inte längre är hållbart för våra patienter och medarbetare att vistas i lokalerna, säger Anna Wallgren, verksamhetschef, i ett pressmeddelande.

Den befintliga mottagningen i byggnad 110 stänger på torsdag. De tillfälliga lokalerna ligger i byggnad 207 på sjukhusområdet, som vissa känner som det gamla patienthotellet.

– Det är inte en helt optimal lösning men det är det bästa alternativet i nuläget.

Ny flytt i maj

Exempelvis kan antalet tillgängliga tider påverkas till viss del.

– Bup är en länsklinik och vi ser hela tiden över våra patientflöden och resurser på länets alla mottagningar.

Patienter som redan har fått en kallelse kommer att kontaktas. I maj väntas Bup kunna flytta in till hälsocentralen i Ursviken.

– Det kommer verkligen att bli jättebra och ett enormt lyft, säger Anna Wallgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Åhlund

Ämnen du kan följa