Aaltonen följer inte till Jönköping

Juhamatti Aaltonen lämnas hemma idag. Istället åker junioren Albin Sundsvik med. Allt pekar således på att finländaren är på väg bort från Skellefteå AIK.

12 februari 2019 13:18

När bloggen ringer upp tränare Tommy Samuelsson efter AIK:s värmning ger han besked om dagens matchtrupp.

– PG (Petter Granberg) är inte med, så Adam Wilsby tar hans plats. "Gurra" (Gustaf Lindvall) är ju inte heller med och vi lämnar Aaltonen hemma och tar med oss Albin Sundsvik som 13:e forward. I övrigt är det som det såg ut på träningen igår.

Norran har tidigare varit inne på att Juhamatti Aaltonen, som skrev ett tvåårigt kontrakt med AIK inför säsongen, kan vara på väg bort. Finländaren har själv varit inne på att han kanske inte blir kvar, som en följd av hans svala produktion och på slutet även den minskade speltiden.

I och med att Aaltonen är petad mot HV71, och att en junior följer med istället, pekar det starkt mot att 33-åringen är på väg bort. Lägg därtill att transferönstret stänger om tre dagar.

När bloggen ringer upp sportchef Mikael Lindgren så har han inget att säga, vare sig det handlar om Aaltonens situation eller gårdagens nyhet att AIK ska ha gjort klart med JVM-forwarden Rickard Hugg.

– Vi fokuserar fullt ut på pågående säsong och vill då inte kommentera kring rykten och spekulationer, säger Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa