Vinnarna av var sitt aktiebolag utsedda

Nu är tävlingen AB Västerbotten avgjord där fyra vinnare tilldelades varsitt aktiebolag. –  Vi fick in 56 stycken tävlingsbidrag och väldigt många var riktigt bra, säger NilsGunnar Bergström, projektkoordinator för AB Västerbotten till Affärsliv 24.

28 april 2017 07:01

 Av 56 bidrag blev elva bidrag utvalda och fick pitcha för juryn. Av dessa vann fyra och tilldelades var sitt aktiebolag på finalen av AB Västerbotten som avgjordes på Hotell Toppen i Storuman 26 april.

– Det var hög kvalité både på bidragen och på presentationerna. Så vi hade ett tufft jobb med att utse vinnarna. Jag önskar att vi haft fler aktiebolag att dela ut, säger Tomas Mörtsell, juryns ordförande och värd för kvällen.

Ambitionen med tävlingen har varit att stimulera och uppmuntra nya entreprenörer att våga starta företag. Utöver aktiebolag tilldelas dessutom varje vinnare en mentor som ska bidra med råd och idéer.

– Alla vinnarna är företag som med lite hjälp relativt snabbt kan omsättas till affärer. Det har också varit ett kriterium för att kunna delta i tävlingen, säger NilsGunnar Bergström.

Det var för andra året som tävlingen avgjordes. Förhoppningen är att det bli fler för tävlingen behövs menar arrangörerna.

– Det är viktigt att företag startas. Fler bra företag skapar fler arbetstillfällen, säger NilsGunnar Bergström.

VINNARNA I AB VÄSTERBOTTEN

Urban Wikman och Matti Larsson, Umeå med företaget Safety Base. Deras bidrag bestod av ett situationsbaserat läromedel daterat på spelteknik, för säkerhet inom industrin.

Andras Gorzsas, Umeå. Står bakom ett bidrag som ska möjliggöra att kvalitetskontrollen av träd ska ske redan i skogen.

Sara Nilsson, Storuman, som ligger bakom ett företag som skapat ett värderingsverktyg för skog.

Malin Lindmark, Ratan. Tillverkar ekologiska tvålar som ska minska kundernas kemikaliebelastning i badrumsskåpet.

Mattias Åkerlund Affärsliv 24

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa