Teknikcamp för tjejer visar hur kul teknik är

Exploratoriet i Skellefteå genomför 12-16 augusti Coolteknik - en teknikcamp för tjejer i åldern 9-13 år. Coolteknik, som utvecklats av Exploratoriet, är en vidareutveckling av Hej tjej som tidigare år funnits för tjejer.

6 augusti 2019 21:19

– Vi tänkte att när föräldrarna börjar om att jobba så vore det väl kul om vi kunde ha ett gäng tjejer hos oss och tillsammans med andra visa hur kul teknik är, säger i ett pressmeddelande Annica Bray, verksamhetschef vid Exploratoriet.

Deltagarna kommer att få programmera, jobba med filmteknik, industriteknik varvat med studiebesök på lokala teknikföretag. Detta är ett försök och till nästa år hoppas Exploratoriet kunna utöka det och ta emot både tjejer och killar.

– Näringslivskontoret har stöttat oss och sen är både T2 College och Idélabbet med. Nuiteq ställer också upp och kommer både att bjuda in till studiebesök och delta hos oss när vi jobbar med teknik, så det känns jätteroligt, fortsätter Annica Bray.

Det finns plats för 20 tjejer.

– Vi kör först till kvarn, det är enklast så och blir det mycket stor efterfrågan får vi kanske försöka göra en repris till höstlovet eller så. Vi ser verkligen fram emot det här, det kan bli en riktig kanonvecka och vi hoppas att flera företag har möjlighet att vara med i framtiden, avslutar Annica Bray.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa