Skog i Västerbotten får besök – av minister Skog

Miljöminister Karolina Skog har tackat ja till inbjudan att få en personlig skogsexkursion i Västerbotten. 25 oktober är avsatt för besöket.

12 oktober 2017 18:26

Det är Norra Skogsägarna med 17 000 medlemmar som bjudit in ministern.

Inbjudan gjordes i samband med att Norra höll sin stämma i maj. Anledningen är att Norra vill visa hur de anser att nuvarande inriktning för skydd av skog fördröjer lösningen på klimatfrågan och skadar den frivilliga naturvården.

''Sveriges politiker pratar sig varma om hur råvara från skogen måste ersätta oljebaserade produkter – och vi skogsägare är helt överens med er om det.

Klimatfrågan handlar till stor del om att oljeprodukter, som till exempel plastförpackningar och polyestertyger, måste bytas ut. Ersätter vi inte dessa med förnybara alternativ spelar det ingen roll hur mycket vi värnar om dagens naturvård. Vi står inför en mångdubbelt värre situation när den globala uppvärmningen gör rent hus bland den biologiska mångfalden i de skogar vi vårdat i generationer.'', heter det bland annat i inbjudan.

Norra vill även prata med ministern om vad de anser vara en upp-och-nedvända naturvårdspolitik som medför att skogsägare som varit duktiga på att skapa höga naturvärden blir de som får stå vid skampålen när myndigheter med ett pennstreck och utan dialog gör inskränkningar på deras brukningsrätt av skogen.

Miljöministern har nu svarat att hon tackar ja till inbjudan.

- Besöket är bokat till förmiddagen den 25 oktober, berättar Hanna Björnfors miljöministerns pressekreterare, för Affärsliv24.

Elin Olsson Affärsliv24

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norran Affärsliv