Skelleftesonens forskningsbolag tar in externt kapital

Nu tar biotech-företaget i Umeå in sin första externa investerare,

9 oktober 2018 11:09

Det handlar Nordiska Centrumhus, som även blir en partner på företagsutveckling i Umeåbolaget Quretech Bio, som därmed för första gången tagit in externt kapital . Nordiska Centrumhus delar visionen med Quretech Bio om nya läkemedel mot infektionssjukdomar och antibiotikaresistens samt bolagstillväxt i regionen.

– Vi har gått från att vara ett forskarägt bolag med nära och kära till att ta in kapital och viktig kompetens som gör det möjligt för oss att etablera oss som en seriös aktör, säger Fredrik Almqvist, professor i organisk kemi vid Umeå universitet, som är född och uppvuxen i Skellefteå. Han är även vd för Quretech Bio.

– Nu har vi hittat rätt investerare som vill stötta oss långsiktigt och gärna ser att bolaget växer i regionen, säger han.

Intressanta projekt

Håkan Martinell, vd på Nordiska Centrumhus, menar att satsningen ligger väl i linje med företagets strategi att investera i norrländska bolag och fastigheter.

Investeringen görs via det helägda Nordiska Centruminvest AB och kommer i en kritisk tidpunkt för Quretech Bio. Syftet är att skapa en stabilitet och långsiktighet som är avgörande för framtiden.

– Quretech Bio har flera intressanta projekt i sin portfölj med verklig potential inom infektionsbehandling, en av vår tids största utmaningar. Tillsammans med bolagets extremt kompetenta medarbetare har vi nu en mycket intressant resa framför oss, där vi på allvar tror att bolaget kan göra skillnad, säger Håkan Martinell.

Anna Sundelin/Affärsliv24

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Andersson

Ämnen du kan följa