Skellefteföretagare utbildar framtidens ledare inom besöksnäringen

Tre lärarkonsulter från Skellefteå är engagerade i distansutbildningen Hotel-, Restaurant- & Conference Management som genomförs av Yrkeshögskolan i Skellefteå. Dessa är Anette Strömquist, LaBranche, Sabina Jonsson, Sabina Consulting och Helena Eriksson, A Piece of.

10 februari 2019 12:03

Denna distansutbildning är skapad av branschen för att säkra behovet av kompetenta ledare inom hotell och besöksnäringen för framtiden. De studerande kommer från stora delar av Sverige. Nästa utbildningsstart är i augusti 2019.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi har så kompetenta konsulter här på hemmaplan i Skellefteå. Närheten gör att vi har större möjligheter att samverka mellan varandra både för de studerande och branschens bästa, säger i ett pressmeddelande Marie Lundmark, utbildningsledare på Yrkeshögskolan, Skellefteå Kommun.

En tredjedel av utbildningen består av Lärande i arbete, Lia, där studenten under totalt 20 veckor får möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag i hotellbranschen.

Anette Strömquist har som före detta resebyråchef mångårig erfarenhet av ledarskap, teamutveckling och utbildning inom resebranschen.

– Processer över tid är ofta nyckeln till framgång, det är då vi tränas in i nya arbetssätt, nya tankegångar och metoder. Därför är YH-utbildningarna den perfekta utbildningen om du vill utbilda dig på relativt kort tid och gå ut i branschen med en kunskap, kompetens och branscherfarenhet från Lian, menar Anette.

Sabina Jonsson har arbetat som hotellchef och även tidigare grundat en konferensbyrå utöver den event- & affärsresebyråverksamhet hon bedriver idag. Hennes verksamhet har tagit en stark riktning mot internationalisering med europeiska kunder.

– Jag tar ofta exempel från min egen verksamhet, det skapar djupare nyfikenhet inför de frågor vi lyfter på lektionerna. Jag belyser utmaningar jag och mina kollegor möter i vårt jobb likaväl som den glädje vi varje dag känner i att arbeta i branschen, berättar Sabina.

Helena Eriksson driver A Piece of, med konsulttjänster inom försäljning och marknadsföring.

– Jag håller en kurs i försäljning och marknadsföring i digitala kanaler som har varit uppskattad av de studerande. Vi rör oss i det digitala samhället varje dag och de studerande får rätt verktyg att kunna vara företagets ansikte utåt i både med och motvind, avslutar Helena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa