Skellefteföretag inviger nya lokaler i Luleå

Skellefteföretaget Norrlands Bil fortsätter sin utvecklingsresa i Luleå. Där har de investerat i om- och tillbyggnader på 4 300 kvadratmeter där den största anläggningen invigs i mitten av oktober.

9 oktober 2018 14:17

– Vi bygger ut för att ge våra kunder ännu bättre service, rådgivning, utbud och provkörningar. Vi tror verkligen på Luleå och hela upptagningsområdet och vill stärka vår lokala närvaro ännu mer, berättar i ett pressmeddelande Christopher Lundström, vd för Norrlands Bil Personbilar.

Den första etappen av utbyggnaden inleddes i januari med ett 600 kvadratmeter stort showroom för SEAT i anläggningen på Ålgatan i Luleå. På Norrlands Bils stora anläggning på Banvägen har lokalerna byggts om och ut med totalt 3 700 kvadratmeter. Det handlar då om en ny Volkswagenhall, en ny hall för begagnade bilar och en ny verkstad.

– Vi är ett företag som tror på långsiktighet både när det gäller de investeringar vi gör och hur vi jobbar. Utveckling måste kombinera väl avvägda beslut och tålamod. I kombination med duktig och kompetent personal har det gjort att vi över tid blivit framgångsrika på flera orter, säger Christopher Lundström.

Under 2017 sålde Norrlands Bil 4 000 bilar.

Christopher Lundström konstaterar att under de senaste 15 åren har bilhandlarnas roll förändrats. Från att ha varit säljare har rollen utvidgats till att bli mer rådgivande och för mekaniker läggs nu mer och mer vikt vid it-kunskap. Datorerna är en mycket stor del av mekanikernas arbete och bilarna blir allt mer komplexa.

– Digitaliseringen skapar också nya förutsättningar. Ett exempel är vår nya del där våra kunder kan bygga sin egen Audi digitalt och se den byggda bilens alla delar, funktioner och material i VR-glasögon. Det är den nya utvecklingen och den vill vi givetvis hänga med i, avslutar Christopher Lundström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa