Skelleftebo blir vd för Robertsforsbostäder

Robertsfors kommun vill fortsätta att växa. Förhoppningen är att nya vd:n för Robertsforsbostäder, Ulrica Magnusson Söderlund, ska främja den utvecklingen, skriver Västerbottens-Kuriren.

16 maj 2019 07:51

– Det känns spännande att ta sig an ett uppdrag som verkligen är nödvändigt och kan göra stor skillnad för orten, säger Ulrica Magnusson Söderlund.

46-åringen från Skellefteå har tidigare jobbat som chef för LRF konsults kontor i Robertsfors och Skellefteå och innan dess ett tjugotal år på banken Nordea. Tjänsten vid Robertsforsbostäder (RoBo) beskriver hon som en spännande utmaning.

– Robertsfors har flera starka företag, men var ska medarbetarna bo? Som det ser ut i dag finns det inga vakanser på boende, säger Ulrica Magnusson Söderlund.

Att locka privata aktörer till att investera i nya bostäder i kommunen ser hon som ett viktigt komplement till kommunens egna investeringar. Robertsfors läge, mellan Umeå och Skellefteå, menar hon ger goda förutsättningar för detta.

– Mitt första uppdrag när jag börjar jobbet i mitten av augusti blir att upprätta en ny affärsmodell. Jag ser fram emot använda mitt driv och min kreativitet för att tillsammans med styrelsen i RoBo skapa en allmännytta som är långsiktigt hållbar och därmed kan möta framtidens tillväxtmål och utmaningar, säger Ulrica Magnusson Söderlund.

Niclas Holmlund/Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norran Affärsliv

Ämnen du kan följa