Skellefteå Stadshotell och Malmia får nya ägare: ”Känns bara jätteroligt och spännande”

För drygt fyra år sedan köpte Kristoffer Lundström upp de två hotellen i Skellefteå – nu säljer han dem vidare. ”Jag äger flera andra hotell, bland annat Pite Havsbad, och vill kunna lägga min fulla fokus på dem”, säger han.

9 augusti 2019 14:04

Nu är det hotellens förre detta ägare Hildning Holmquist som köper tillbaka Skellefteå Stadshotell och Malmia.

– Det kommer bli tre generationer Holmqvist som tar över. Det är jag som köper dem, men det är den yngre generationen som kommer att driva dem, säger Hilding Holmquist till Norran.

Hilding Holmquists son Jörgen Holmquist kommer tillsammans med sina döttrar Alva och Moa Holmquist att driva hotellen vidare. Hotellen har Hilding Holmquist förvärvat via bolaget HH Fastighet AB.

– Det känns bara jättekul och spännande, säger Moa Holmquist som tillsammans med sin syster Alva har erfarenhet från hotellbranschen då de jobbar på ett av de andra hotell som deras pappa äger i Umeå.

De nya ägarna planerar att fortsätta verksamheten på samma sätt som tidigare och har inga stora förändringar i sikte i dagsläget.

– Hotellen har en bra ledning och bra personal som jobbar självständigt, så där kommer inga förändringar att ske, säger Hilding Holmquist.

Det var bara knappt en månad sedan som Kristoffer Lundström bestämde sig för att sälja och datumet för när själva överlämnandet kommer att ske är redan satt.

– Första måndagen i september kommer överlåtelsen att ske och anledningen till att det blev just det datumet är att älgjakten startar då och att jag vill vara ledig den veckan, säger Kristoffer Lundström och skrattar.

HH Fastigheter AB äger sedan tidigare hotell Clarion i Luleå, Rest and fly på Arlanda och Comfort Umeå City.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Öhman

Ämnen du kan följa