Skellefteå får stor entreprenörstävling i vår

Skellefteå får en regionfinal i Venture Cup den 18 maj. Tolv stycken företag tävlar om att gå vidare till Riksfinalen.

27 mars 2017 17:56

Tävlingen i Skellefteå som kommer att hållas på The Great Northern omfattar de fyra nordligaste länen. 2015 hölls tävlingen i Luleå och 2016 i Umeå.

– Det blir första gången i Skellefteå. Tävlingen i Umeå i fjol lockade ungefär 200 besökare, berättar projektledaren Josefin Hellsten.

Stopp 4 april

Den 4 april ska årets tävlingsbidrag, första pitchen, vara inskickad. Den nu aktuella tävlingen är för startups i tidig fas som inte nått 500 000 kronor i omsättning. Det som granskas i tävlingen är affärsidén, skalbarhet bland annat och tillväxtpotential.

– Vi kommer att gå igenom samtliga bidrag och välja ut tolv stycken som ska tävla mot varandra.

”Jättekul”

Juryn kommer att bestå av tolv personer.

Tre av dem är lokala, Sofia Gullholm, LTU Business, Olov Huldtin, No Plan B, och Peter Mandalh, WDO.

– Det är jättekul att vi får tävlingen till Skellefteå. Att nya idéer uppmärksammas är superviktigt. Ska den här landsändan klara sig bra krävs det innovationsförmåga. Då är det viktigt att den lyfts fram, säger Olov Huldtin, rektor på No Plan B

Lulevinnare

I Umeå 2016 blev det Luleåidén Yamzu Esport som kammade hem totalsegern. Personerna bakom vann dessutom kategorin Webb, Mjukvara & Media utöver att de blev de totalvinnare av Venture Cup Nord.

Den som vinner rikstävlingen får ett första pris på 500 000 kronor. 1,8 miljoner kronor ut i prispengar till vinnarna i de regionala tävlingarna samt Sverigefinalen.

Venture Cup

Venture Cup är en årligen återkommande affärsplanstävling där deltagarna får professionell hjälp med att utveckla en affärsidé till en affärsplan. Venture Cup inleds på regional nivå, med tävlingar indelade på fyra regioner i Sverige, för att sedan avgöras i en nationell final. I varje region utses fyra kategorisegrare och en totalvinnare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Andersson