Showroom för inredning öppnar på Köpmangatan

Nu är det klart att Gardinstudion tar över Lego Centers lokaler på Köpmangatan. Ett showroom för inredning kommer att öppna i november.

11 oktober 2018 17:27

Gardinstudion, som det senaste året har delat lokal med Lilla Lager på Trädgårdsgatan i höjd med gamla busstationen, drivs av Kristina Frank.

– Jag köpte firman av Pernilla Holmgren i juni förra året, hon hade haft firman i tolv år på Input vid Stigs konditori. Jag ville vara mer fristående och ligga mer centralt, säger hon.

Lokalen på Trädgårdsgatan blev för liten och nu är hon redo att bredda verksamheten.

– När jag tog över bolaget ville jag lära känna kunderna och komma igång. Nu när jag har varit igång i ett år vill jag ta nästa steg. Nu har jag sett vad som saknas på marknaden och är redo att satsa.

Vill erbjuda helhet

Med erfarenhet som butikschef på Invit Interflora på 00-talet, och därefter som bland annat badrums- och möbeldesigner, vill Kristina Frank erbjuda mer än gardiner.

– Utan att skryta är jag väldigt duktig på inredning. När jag är ute på företag och exempelvis säljer solskydd ser jag vad som saknas. De har inga möbler eller mattor, de har inga tavlor, de har inga namnskyltar till kontoren. Varför inte hjälpa dem med helheten?

Den delen av verksamheten kommer att drivas under ett bolag som heter Planerat. Hennes sambo kommer också att driva en firma i lokalen.

– Han ska köpa upp ett befintligt företag som sysslar med grafik och printsaker. Mer kan jag inte säga just nu då allt inte är påskrivet.

Öppnar om några veckor

Den 130 kvadratmeter stora lokalen, som kan jämföras med de tidigare lokalerna på 24 kvadratmeter, väntas stå klar i november. Då öppnar Kristina Frank sitt showroom.

– Skillnaden mellan ett showroom och en butik är att du kan köpa grejer över kassan i en butik, det kan du inte i ett showroom. Jag har inget varulager utan visar en produkt som sedan beställs skräddarsytt. Därefter betalar kunden via en faktura.

Vad händer med din tidigare lokal?

– Lilla Lager tar över min del. Det hon startade har utvecklats till en fantastisk inredningsbutik som växer så det knakar, hon säljer ju även online, så hon behöver också mer yta, säger Kristina Frank.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Åhlund