Rivningsföretag växer så att det knakar

23 oktober 2015 18:00

 

Skellefteåföretaget Delete Sweden AB fortsätter att växa. Igår köpte de CL Miljö AB i Norrköping som är specialiserade på asbestsanering. Detta är Deletes tredje företagsköp under de senaste fem månaderna. – Vi har målet att bli ledande i Norden inom industriservice och rivning. När det gäller ”tunga rivningar” är vi redan störst, konstaterar Mårten Fuchs, vd för Delete Sweden.

Deletekoncernen är inne i en mycket expansiv fas. Idag omsätter de 1,2 miljarder kronor och har 700 anställda i Sverige och Finland. De tre företagsköpen i år utgörs av AB Sprängsotning i Alingsås, MITAB i Timrå och nu CL Miljö i Norrköping. – Vi växer både organiskt och via företagsförvärv. När vi tar över företag är det viktigt att de passar in i vår filosofi och har samma värdegrund. Vi tar också med oss de tidigare ägarna på vår resa och vill att de ska trivas med oss, säger Mårten Fuchs.

Brinner för hållbarhet

CL Miljö har 23 medarbetare och en omsättning på 43 miljoner. – De kommer att komplettera vår verksamhet med specialistkompetens inom asbest- och pcb-sanering samt industrisanering.

Att CL Miljö bedriver verksamhet i Norrköping, Stockholm och Göteborg ser Mårten Fuchs också som en viktig geografisk placering.

Delete har som ambition att höja saneringsbranschens anseende genom att ta ett stort miljöansvar och ansvara för social och ekonomisk hållbarhet. – Vi brinner för ständiga förbättringar och hållbarhet, avslutar Mårten Fuchs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa