Ny redovisningsbyrå i Skellefteå med rutinerade ägare

Dahlberg & Partner är en ny auktoriserad redovisningsbyrå i Skellefteå. Men bakom den står inga dunungar. Det är Fredrik Dahlberg som i slutet av 1980-talet drog igång Dahlbergs Redovisningsbyrå och Maria Lundberg som var hans först anställda.

21 maj 2018 11:53

Dahlbergs Redovisningsbyrå startade Fredrik i Ursviken och detta företag, som så småningom flyttade in till Skellefteå och växte till ett tjugotal anställda sålde han 2008 till PwC. Både han och Maria Lundberg följde då med dit.

Fredrik lämnade PwC under 2009 för att helhjärtat arbeta med branschförbundet Sveriges Redovisningskonsulters Förbund som numera heter Srf konsulternas Förbund och är den ledande branschorganisationen inom redovisning och lön med 5 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter.

– Totalt bistår medlemmarna i Srf konsulterna cirka 330 000 svenska och utländska företag, berättar Fredrik Dahlberg.

På kontoren i Stockholm och Falun arbetar 40 personer och omsättningen ligger kring 80 miljoner kronor.

Under åren hos Srf var Fredrik först vice ordförande för förbundet och 2010 utsågs han till vd och förbundsdirektör. Fredrik arbetade i båda dessa roller med utveckling av medlemsorganisationen och var bland annat drivande när det gällde att skapa ett certifieringssystem så att redovisningskonsulter och lönekonsulter kunde bli auktoriserade.

– Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som borgar för trygghet, kompetens och förtroende. Genom auktorisationen skapas ett tydligt utbud av kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster, säger Fredrik.

Under hans år i Stockholm blev det många besök på Näringsdepartementet.

– Slopandet av revisionsplikten för mindre företag var en het fråga under flera år.

Han konstaterar att åren i Stockholm var ”fantastiskt givande”.

– Men nu känns det skönt att slippa veckopendlandet till Stockholm.

Fredrik Dahlberg och Maria Lundberg utvecklar nu ett eget koncept där de nyttjar modern teknik för att uppnå en effektiv och säker redovisningsprocess som resulterar i ett kvalitativt underlag för beslut och utveckling.

– Genom digitaliseringen har det blivit möjligt att erbjuda kunderna betydligt mer kostnadseffektiva lösningar än tidigare. I vårt nya koncept har vi skruvat i allt för att spara tid utan att tumma på kvaliteten, säger Maria Lundberg.

Hon fortsatte sin bana hos PwC tills det var dags att starta det egna företaget tillsammans med Fredrik.

– Jag har haft en mycket bra tid på PwC i Skellefteå med utvecklande och stimulerande mycket trevliga arbetsuppgifter och med en bra ledning som stöttat mig. Nu känns det jätteroligt att starta eget och att få göra det jag brinner för i egen regi. Jag och Fredrik känner varandra väl sedan tidigare och vet att vi jobbar bra tillsammans, berättar Maria.

Kontoret har de etablerat i Expolaris Center. Från början är det de bra de två som arbetar här.

– Men på sikt kommer vi att bli fler och vi har sett till så att det finns möjlighet att växa i de här lokalerna, säger Fredrik.

Huvudsakligen kommer de att arbeta med kunder i Skellefteå med omnejd.

– Men vi har redan nu när vi drar igång ett antal kunder i Stockholm och digitaliseringen möjliggör ett smidigt distansarbete avslutar Fredrik Dahlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa