Ny ägarbild och nya medarbetare hos arkitektbyrå i Skellefteå

Nu har TM Konsult, som har sin bas i Lycksele, tagit över samtliga aktier i Skellefteföretaget Collage Arkitekter från de fyra arkitekterna som 2011 startade företaget. Ett flertal nya medarbetare har också rekryterats.

4 december 2018 11:00

Collage Arkitekter har också fått en ny kontorsansvarig, Emil Berglund, och Raymond Gerritsen är ny ansvarig arkitekt. Totalt har företaget rekryterat fyra nya medarbetare senaste tiden.

2016 såldes största delen av bolaget och Collage Arkitekter blev ett dotterbolag till TM-Konsult. Nu har TM-Konsult tagit över samtliga aktier från de fyra grundarna, där inredningsarkitekten Iréne Granlund fortfarande jobbar kvar i bolaget.

– Per Burstrand och Rolf Marklund har slutat men de finns kvar i bakgrunden, berättar i ett pressmeddelande Emil Berglund, som närmast kommer från Peab, där han arbetat sedan 2005, bland annat som platschef.

Emil Berglund har med sig beställarnas perspektiv på de tjänster som Collage Arkitekter kan leverera vilket han konstaterar kan vara nyttigt.

– Nu senast har jag jobbat med flera större skolprojekt i Skellefteå. I den rollen har jag samarbetat med Collage Arkitekter och det har fungerat bra.

Den nye ansvarige arkitekten Raymond Gerritsen, som jobbar även med utvecklingen av arkitekturverksamheten i hela TM-koncernen, kommer ursprungligen från Nederländerna där han drev eget kontor i 17 år. I Sverige har han varit verksam sedan 2013.

– Jag tror att det är en fördel att jag har erfarenheter från hur det är att arbeta som arkitekt i andra länder. I Nederländerna har vi kanske ett annat tänk när det gäller arkitektur, vilket kan komma väl till pass i svenska projekt.

Idag har företaget elva anställda.

De som nyligen har börjat är A-ingenjörerna Kicki Viklund och Andreas Fossland.

– Nu söker vi konstruktörer, berättar Emil Berglund.

Det händer mycket i Skellefteå nu så Collage Arkitekter har under det senaste året haft fullt upp med lokala projekt, men de jobbar även med projekt över TM:s kontorsgränser.

– Vi har också mycket jobb i Stockholm, speciellt när det gäller skolbyggen, men TM:s ledning har valt att inte etablera ett kontor där eftersom företaget vill behålla deras norrländska profil, säger Emil Berglund.

Just nu arbetar Collage Arkitekter bland annat med påbyggnaden av Skellefteå Krafts kontor och deras nya entré. De är även engagerade via TM-Konsult Umeå i Skellefteå kommuns satsning på ”Fabriken” i Hedensbyn och bygget av Florahallen.

– Vi har en hel del projekt på gång som vi tyvärr inte än kan berätta om, säger Emil Berglund.

Collage Arkitekter jobbar inte bara med stora men också med mindre projekt som ombyggnationer och hyresgästanpassningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa