Nu möjligt med miljonstöd till leaderprojekt

På Landsbygdsdagen-Eldsjälsdagen som genomfördes i Bastuträsk 7 oktober presenterade Monica Marklund, verksamhetsledare för Leader Skellefteå Älvdal, en nyhet. Det handlar om att de nu höjer taket för projektstöd till 1,2 miljoner kronor.

9 oktober 2018 13:41

Leaderområdet genomför nu en kampanj där man söker projekt som vill utveckla potentialen i att bo och leva på landsbygden – att locka yngre och underlätta för äldre.

– Vi har gjort en uppföljning av de projekt som finansieras av Leader Skellefteå Älvdal. För att nå målen i vår utvecklingsstrategi behöver vi projekt med andra inriktningar än de som redan är på gång. Vi saknar projekt som handlar om ungas påverkan, mötesplatser och olika typer av servicelösningar, säger i ett pressmeddelande Östen Lövgren, ordförande för Leader Skellefteå Älvdal.

Leaderområdet Skellefteå Älvdal verkar inom Malå, Norsjö och Skellefteå kommuner. Föreningen jobbar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden som bygger på partnerskap mellan privat, ideell och offentlig sektor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa