Möbeljätten signalerar intresse att gå in i Northvolt

Ingka Group, som äger de flesta IKEA-butikerna i världen, förhandlar med Northvolt om att investera i batteritillverkningen. Det berättar nyhetsbyrån Reuters.

15 maj 2019 13:35

– Det här projektet är väldigt mycket intressant och helt i linje med de hållbarhetsinvesteringar vi gör för framtiden", säger Daniela Rogosic, taleskvinna på Ingka Group till Reuters.

Enligt det samtal Rogosic haft med Reuters är förhandingarna i slutskedet.

Stiftelse med

IKEA består av ett antal företag och stiftelser. Rogosic sade att företaget i samtal för att göra investeringen är stiftelsen Stichting IMAS Foundation, som förvaltar finansiella tillgångar för Stichting INGKA Foundation, som äger Ingka Grou

Som Norran tidigare berättat skulle hela Skelleftefabriken med fyra produktionslinor kosta runt 30 miljarder kronor i dag, varav en större del än hälften ligger på de två första linorna som det finns miljötillstånd för i dag.

Flera nyheter

Nyheterna har duggat tätt om Northvolt i veckan.

I måndags berättade lastbilstillverkaren Scania att Northvolt ska leverera batterier till dem och på tisdagskvällen berättade Volkswagen bolaget att samarbeta med Northvolt för att starta produktion i Salzgitter, Tyskland, av battericeller för elbilar,

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Andersson

Ämnen du kan följa