Mest oro i Norrland för separationens konsekvenser

Oron för hur privatekonomin påverkas vid en separation är mest utbredd i Norrland och minst bland boende i Stockholms stad. Det visar Betalningsindikatorn, en undersökning som kredithanteringsföretaget Lowell genomför tillsammans med Demoskop.

24 maj 2019 08:14

En av tre svenskar, 33 procent, uppger att de känner sig otrygga med hur deras privatekonomi skulle se ut vid en separation. Men nivån av oro skiljer sig stort mellan var man bor. I Norrland är otryggheten som mest utbredd, här uppger 37 procent att deras ekonomiska trygghet är direkt hotad av en separation, medan stockholmarna är minst oroade över sin ekonomiska situation, där bara 25 procent uppger sig känna sig otrygghet.

Erika Rönnquist Hoh, vd för Lowell Sverige, är förvånad över att oron inför en eventuell separation är som minst bland Stockholmarna, även om inkomsterna generellt är högre är också levnadsomkostnaderna och boendepriserna högre i än i många andra delar av landet.

– Men, fortsatt är en av fyra som känner sig otrygga alltför många. Detta visar vikten av ett eget sparande, för att öka känslan av stabilitet och trygghet. Det tryggar även att såväl män som kvinnor kan välja huruvida man vill leva kvar i en relation eller inte, att man helt enkelt har möjligheterna att leva själv, säger hon i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa