Länsförsäkringar och Västerbottens Fotbollsförbund lanserar Grönt Kort för Fair Play

Länsförsäkringar Västerbotten och Västerbottens Fotbollsförbund inför nu Grönt Kort för Fair Play på alla fotbollsmatcher för barn och unga i Västerbotten. Syftet är att det ska bidra till en  schysstare stämning runt planerna.

11 maj 2017 09:33

Efter att varje match är färdigspelad får en spelare i varje lag, som utmärkt sig på ett schysst sätt, det gröna kortet av motståndarlagets lagledare.  Under säsongens 6 000 matcher kommer 12 000 gröna kort delas ut till schyssta spelare.

– Vi har märkt att klimatet kring fotbollsplanerna har hårdnat den senaste tiden, och framför allt bland barn och ungdomar. Det vill vi motverka. Fotbollen ska skapa samhörighet i form av mångfald, glädje, gemenskap och folkhälsa, säger Lars Lindgren, kanslichef på Västerbottens Fotbollförbund i ett pressmeddelande.

Länsförsäkringar Västerbotten vill ta en aktiv roll i arbetet för att öka tryggheten för länsborna, en ambition som de delar med Västerbottens Fotbollförbund.

– Fair play är naturligt för oss och något vi arbetar med dagligen. Vi premierar inte de bästa utan de som är schysstast mot andra, säger Marcus Sandström, chef för vd-staben på Länsförsäkringar Västerbotten.

Satsningen på ”Grönt Kort för Fair Play” görs möjlig av appen Sportswik där spelarna som tilldelas de gröna korten visas upp. Satsningen har tidigare testats på S:t Eriks-cupen i Stockholm med mycket goda resultat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa