Klart: Ny radiokanal till Skellefteå

Den 1 augusti får Umeå och Skellefteå en ny radiokanal – Star FM.

19 april 2018 16:54

– Det är den radiokanal du hade önskat att du haft om du var tonåring på 1980-talet och bandade Trackslistan, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

Det är genom de nya kommersiella radiotillstånden som MTG startar de nationella sändningarna 1 augusti. Kanalen Star FM blir det fjärde nationella radionätet och man rekryterar radioprofilen Jesse Wallin som ny programledare.

– Jesse var med och startade Rix MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

På Star FM ska Jesse Wallin hålla i morgonshowen.

I dag finns Star FM enbart i Stockholm och Göteborg. Stationen spelar musik från 1970-, 80- och 90-talet och riktar sig primärt till en äldre publik som i dag främst lyssnar på P4.

– Star FM har varit en succé framför allt i Göteborg och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio, säger Christer Modig.

VK Media blir MTG:s försäljningsrepresentant i Västerbotten.

– Vi är stolta över att fortsätta vår resa med Rix FM och att vi kan plocka in den nya kanalen Star FM från 1 augusti, säger Björn Widstrand, säljchef på VK Media.

Han fortsätter:

– Det är två starka kanaler med olika format. För våra annonsörer är det bra, kanalerna kompletterar varandra och vänder sig till olika målgrupper, säger Björn Widstrand.

Star FM hamnar på radiofrekvensen 96,6 i Umeå, och 90,9 i Skellefteå.

– Det blir mycket minnen och nostalgi. Lyssnarna kommer att hitta igen låtarna de har glömt, men också låtarna de aldrig hörde på den tiden. Dessutom finns det en hel del musik på Star FM som inte finns på Spotify, säger Christer Modig.

Elin Olsson Affärsliv 24

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Olsson/VK

Ämnen du kan följa