Ikea Industry Glommersträsk får ny ägare

Stockhult AB, med ägaren Peter Björnsson, förvärvar sågverket Ikea Industry Glommersträsk AB.

18 januari 2018 15:56

I dagsläget producerar sågverket material till bland annat möbelfabriken Hedlunda Industri i Lycksele, som i sin tur levererar möbler till Ikea. Personalstyrkan blir oförändrad i samband med övertagandet och ett antal investeringar i verksamheten är planerade.

– Vi kommer fortsätta leverera till sågverkets största kund Hedlunda Industri i Lycksele, och till övriga befintliga kunder i Sverige, Norge, Polen och Litauen. Merparten av dessa är direkt eller indirekt leverantörer till Ikea. Det finns en stor kompetens och erfarenhet i bolaget och jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetarna, utveckla verksamheten ytterligare, säger Peter Björnsson i ett pressmeddelande.

Är själv kund

Den nya ägaren Peter Björnsson bedriver sedan 2014 träförädlingsverksamhet i Litauen, som idag är näst största kund till Ikea Industry Glommersträsk samt leverantör till Ikea.

Ikea Industry Glommersträsk AB är ett sågverk som i nuläget sågar cirka 90000 kubikmeter timmer årligen. Omsättningen förväntas ligga på cirka 70 miljoner kronor 2018.

Med planerade investeringar, kommer både volym och omsättning att öka.

Nöjd säljare

Den nya ägaren tillträder den 1 februari.

– Vårt mål har varit att hitta en köpare med långsiktiga ambitioner och en gedigen affärsplan. Vår bedömning är att Stockhult AB har de förutsättningar som krävs för att säkra arbetstillfällen för samtliga medarbetare och skapa en lönsam verksamhet även på sikt, säger Henrik Andersson, divisionschef på Ikea Industry.

I och med förvärvet har nu alla tre Ikea Industry produktionsenheter i Norrland fått nytt ägande. Industrifastigheten i Malå såldes 1 juni, 2017 till Setra och möbelfabriken i Lycksele såldes 1 juli, 2017 till vd Jerry Johansson och Dalvi AB.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa