I Norsjö får man mycket villa för inkomsten

Norsjö ligger på en tredjeplats i landet när det gäller vad köparna får mest villa för inkomsten. Här ger den genomsnittliga årsinkomsten 94 kvadratmeter boyta. Det visar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings årliga kartläggning av genomsnittliga inkomster och bostadspriser runtom i landet.

25 februari 2019 09:25

I Skellefteå får man 22 kvadratmeter villa för årsinkomsten, i Malå 27 kvadratmeter, i Arvidsjaur 31 kvadratmeter och i Arjeplog och Robertsfors 34 kvadratmeter.

När det gäller bostadsrätter får man 74 kvadratmeter i Arvidsjaur och 20 kvadratmeter i Skellefteå,

I Ragunda får köparna mest villa för inkomsten. Här ger den genomsnittliga årsinkomsten 118 kvadratmeter boyta. Högst upp på listan över lägenhetsyta ligger Strömsund med 531 kvadratmeter för en årslön.

– Vår undersökning visar att bostadspriserna skiljer sig väldigt mycket över hela landet, men att även löneskillnaderna är markanta. Löneskillnaden är dock långt ifrån att kompensera för prisskillnaden i storstadsområden, vilket gör att man där måste räkna med att lägga en klart större andel av sin inkomst på sitt boende, alternativt välja att bo på en mindre yta, säger i ett pressmeddelande Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa