Hotell Laponia köper nytt hotell

Det är mycket nu: samtidigt som Hotell Laponia precis blivit ny ägare av Skogen hotell, har man också just köpt mark som är tänkt att bli en stor camping i Arvidsjaur.

3 april 2019 16:08

Det var under förra veckan som det blev klart att Jan Marklund säljer Skogen hotell till Hotell Laponia och Kristofer Lundström. Länge har Lundström räknat på en expansion av Laponia, men alltid landat i samma slutsats:

– Att lägga ner planerna. Vi är alltid trångbodda i februari, och efterfrågan på fler rum finns, men det har helt enkelt inte gått räkna hem en utbyggnad sett till hur beläggningen ser ut på årsbasis, förklarar han.

Då är det billigare att köpa färdigbyggt, och när Skogen Hotell skulle säljas lät man inte tillfället gå en förbi.

– Det känns som en naturlig utveckling efter tolv år med Laponia. Skogen är en fantastiskt trevlig och speciell anläggning med 42 rum, som kan komplettera Hotell Laponia på ett bra sätt. Skogen är mer som ett boutique hotell med bullerby-känsla; modernt, fin inredning som ligger helt rätt i tiden. Som en oas mitt i samhället. Hotellet har dessutom redan ett befintligt kundunderlag, vilket man också får ta med i kalkylen.

Ungefär samtidigt som köpet av Skogen blev känt, har också markköpet och detaljplanen omkring Karlavagnen i Arvidsjaur blivit klar.

– Vi tror på fortsatt utveckling i Arvidsjaur, vi har dock ingen färdig plan på när campingen kan vara igång. Det blir en sak i taget nu, först ska vi lära känna Skogen och den verksamheten. Det känns jättekul, säger Kristofer Lundström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Abrahamsson

Ämnen du kan följa