Han vill skapa byggbranschens Google

20 januari 2016 10:45

Den 26-28 januari genomförs näringslivsdagarna BizBuz i Skellefteå. En av öppningsdagens föreläsare är Samuel Holmström, en digital visionär inom byggbranschen.

Samuel Holmström, vd för Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn, kommer att berätta om digitaliseringens möjligheter och strävan efter att bli ett Google i byggbranschen. Företaget har utsetts av Di och Google till Årets Digitala Gasell i Sverige.

– För två år sedan köpte jag och Jens Lundqvist företaget. Vi var då 27 år gamla och lite avundsjuka på alla våra vänner som jobbade i it-branschen och hade coola arbetsplatser med saccosäckar, säger Samuel Holmström.

Han berättar att de har en förståelse för de möjligheter som finns, något tidigare generationer kanske inte sett på samma sätt.

– Alla som har spelat Sims vet ju att man kan bygga vad som helst digitalt. Varför skulle man inte kunna göra det på webben med riktiga hus?

Samuel, som också är ordförande för Företagarna i Piteå, kommer under sin föreläsning att ge en personlig berättelse om hur resan varit och om de visioner och möjligheter som finns för framtiden.

– Jag hoppas kunna ge alla som lyssnar idéer och inspiration till att våga bli mer digitala.

BizBuz är gratis, öppet för alla och uppdelat på tre dagar med olika teman. Veckan inleds med fokus på träbranschen och tillväxt i mindre företag. Det följs av en dag där it, kultur och kommunikation står på agendan. Den sista dagen fokuserar på upplevelseindustrin med handel och besöksnäring.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa