Hälsodag arrangeras i Skellefteå

Sju företagare inom hälso- och trädgårdsbranschen i Skellefteå har gått samman som en arrangörsgrupp under namnet North Education Wellness. Den 11 maj genomför de den första upplagan av Hälsodagen på Scandic i Skellefteå med utställningar, föreläsningar och prova på-aktiviteter av olika slag.

15 april 2019 20:07

– Det ska bli en dag där man kan njuta och må gott, säger Pia Burman, Zoloz – dans och hälsa, som är ett av de sju företagen i North Education Wellness.

De övriga företagen är Hälsokraftbutiken, Rädda ett liv, Ravelbit, Norrländska Trädgårdar, Carma Coaching och Livsfabriken.

– Vi har 23 utställarplatser och under dagen blir det föreläsningar inom trädgård, hälsokost, första hjälpen, livsstil och kost, coaching och mental träning. Dessutom kan besökarna gå på yogapass, dans och skrivarworkshop, berättar Emma Cedergren, som driver Livsfabriken.

Målet med dagen är att lyfta fram de resurser som finns i Skellefteå kring hälsofrågor.

– Och att det handlar om ett brett spektrum kommer den här dagen att visa på, säger Carola Marklund, som driver Carma Coaching.

Att företag som Ravelbit, vilka arrangerar kurser i skrivande och Norrländska Trädgårdar som arbetar med trädgårdsdesign finns med i gruppen är ett bra exempel på bredden.

– Att skapa hälsofrämjande arbetsplatser är en viktig del för att medarbetare ska må bra, konstaterar Emma Ershag, som driver Norrländska Trädgårdar.

– Och att använda sina kreativa sidor för att skriva är också bra för hälsan, inflikar Åsa Lindström Öberg, som driver Ravelbit.

På andra orter i norra Sverige arrangeras sedan tidigare en liknande Hälsodag.

– Och nu har turen kommit till Skellefteå. Vår ambition är att det här ska bli ett årligt återkommande event och vi välkomnar också fler företag att ansluta sig till North Education Wellness. Det här är bara början, säger Susanne Lantto som driver Hälsokraftbutiken.

Gruppen bildades i januari, efter att de genomfört en konferens "Utbildare i Norr" i Munkviken på temat mindcrossing. Lars Koverberg tog initiativet till den och Livsfabriken arrangerade. Här föddes idén till Hälsodagen.

– Sedan har vi fortsatt att träffas och det första konkreta resultatet av detta nätverksbyggande blir Hälsodagen, avslutar Nina Wikner som driver Rädda ett liv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa