Hållbart fokus på Forskarfredag Skellefteå

28 september genomförs den årliga vetenskapsfestivalen ForskarFredag över hela landet. Då öppnas Campus Skellefteå för gymnasieklasser och allmänheten. På programmet står bland annat seminarier, mässa, spikningsceremoni och stipendieutdelning. Fokus ligger på hållbarhet med lokala och aktuella exempel.

18 september 2018 19:52

– Hållbart är framtiden – och Skellefteå är framtiden. I Skellefteå drar vi nytta av forskning och kunskap som finns på många olika områden. ForskarFredag är ett perfekt tillfälle att bjuda in Skelleftebor att ta del av detta på ett lättsamt sätt, säger i ett pressmeddelande Torunn Törnblom, projektledare ForskarFredag Skellefteå.

En av föredragshållarna är den tidigare väderpresentatören Pär Holmgren som nu är naturskadespecialist på Länsförsäkringar. Han kommer att föreläsa om klimatsituationen, olika scenarior och påverkansmöjligheter utifrån tesen "Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt".

Åke Sandström, professor i historia vid Campus Gotland och Ulf Lundström, lokalhistoriker, Skellefteå museum tar besökarna med på en resa under rubriken ”Skellefteå bebyggelsehistoria från 500-talet till i nutid” och ”Skellefteå moderniseras”. I färsk bok jämför Åke Sandström moderniseringen av Skellefteå och Strängnäs under tiden 1880-1914.

På Exploratoriet genomför en after work med föreläsning om Skellefteås kluriga innovatörer.

ForskarFredag Skellefteå arrangeras av Skellefteå kommun med stöd av Vetenskap och Allmänhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa