Gold Town Games lanserar World Hockey Manager i Sverige

I samband med premiären för Svenska Hockeyligan den 16 september lanserar Skellefteföretaget Gold Town Games hockeymanagerspelet World Hockey Manager i Sverige.

6 september 2017 15:09

– Vi lanserar det i hela Skandinavien men huvudfokus ligger på Sverige. För oss känns det väldigt roligt och inspirerande att äntligen lansera och visa upp spelet på hemmaplan för våra investerare och inte minst för hockeyälskare och fans av managerspel, säger Gold Town Games vd Pär Hultgren.

Han berättar att Gold Town Games kommer att vara aktiva med marknadsföringen av spelet i samband med matcher i SHL.

– Vi börjar i Malmö den 16 september när de möter Rögle och vi kommer att göra nedslag på andra arenor under hösten. Naturligtvis också i Skellefteå, berättar Gold Town Games marknadschef Tomas Nordström.

I samband med hockeymatcherna kommer representanter från Gold Town Games att träffa nyckelpersoner som brinner för hockey.

– Vi har under resans gång bland annat haft stor hjälp av spelare och andra hockeyintresserade som stöttat oss. De har öppnat upp sina nätverk för oss vilket varit mycket värdefullt, säger Tomas Nordström.

– Spelet kommer från den 16 september både att finnas för nedladdning på App Store och hos Google Play, berättar Pär Hultgren.

Han förklarar att den lyckade soft launch av mobilspelet som gjorts i Tjeckien och Finland nu gjort dem redo för att göra en skarp lansering i Sverige. Under de åtta månader som detta pågått har de genom feedbacken kunnat förbättra spelets onboarding, retention och monetisering.

– Eftersom vi jobbar datadrivet och mäter användarnas beteende kan vi utifrån det analysera, justera och optimera spelet löpande, säger Erik Lindkvist, brand manager hos Gold Town Games.

När Gold Town Games ser att spelet är lönsamt i Sverige väntar lanseringar på fler marknader.

– Nordamerika är den viktigaste marknaden och då speciellt Kanada där det finns ett stort hockeyintresse. Vi får flera mejl från Kanada varje vecka med frågor kring när spelet ska släppas där, säger Tomas Nordström.

För att kunna genomföra den globala lanseringen genomför Gold Town Games en nyemission som fullt tecknad ger företaget knappt 6,5 miljoner kronor och de tar dessutom in en miljon via en konvertibel.

– Vi har inga huvudägare och det finns en hel del lokala ägare, vilket vi gillar. Många av dem är lokalpatrioter som ser att detta kan generera framtida arbetstillfällen och inser att vi är en viktig del i ett digitalt tjänstecentrum, berättar Pär Hultgren.

Tomas Nordström, som var den som kom med idén till spelet, konstaterar att Gold Town Games fortfarande arbetar med samma grundidé.

– Fast visst har vi tvingats till vissa kompromisser för att spelet ska fungera på ett bra sätt, säger Pär Hultgren.

Parallellt med World Hockey Manager har företaget även inlett utvecklingen av ett managementspel för fotboll.

– Vi har nu pausat detta tillfälligt för att helt kunna koncentrera oss på hockeyspelet, men utvecklingen av plattformen för hockeyspelet kan sedan också användas för många andra spel. Mycket handlar om att skapa en fungerande metodik, berättar Erik Lindkvist.

Gold Town Games har nu tio anställda. Dessutom är några personer timanställda och så anlitar de en del konsulter.

– Vi har den personalstyrka vi behöver för att klara utvecklingen inför den globala lanseringen. Eventuellt behöver vi förstärka organisationen något på marknadssidan, avslutar Pär Hultgren.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa