Givande dag: Möte hos ministern om finansieringen av tågtestbanan

Under onsdagen besökte en delegation från norr i Stockholm för vidare diskussioner kring den planerade tågtestbanan mellan Jörn och Arvidsjaur. Men huruvida regeringen tillskjuter 30 miljoner för ytterligare projektering återstår att se. ”Vi hoppas på besked under våren”, säger Arvidsjaurs kommunalråd Lotta Åman (S).

25 januari 2017 15:38

Ytterligare 30 miljoner behövs till projektering av den planerade tågtestbanan mellan Jörn och Arvidsjaur, På onsdagen var en delegation från norr i Stockholm för möte med näringsdepartementet. En som åkte ner var Arvidsjaurs kommunalråd Lotta Åman (S).

– Vi har haft ett bra och konstruktivt möte med näringslivsdepartementet och Mikael Damberg. Arbetet fortskrider och några detaljer kan jag inte lämna i dagsläget, säger hon.

Hur har dagen sett ut?

– Vi träffade Mikael Damberg på förmiddagen och Rail Test Nordic mitt på dagen, och då var riksdagsledamöterna inbjudna att vara med för att få information kring den planerade verksamheten. Jag tror vi var 17 stycken där. Sedan fick vi ju berätta lite om vad vi gjorts från kommunens sida. Det har varit en bra och givande dag.

Malin Johansson/NN

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa