Gate 88 inleder samarbete med accelerator i USA

Skellefteföretaget Gate 88 och International accelerator, IA, i Austin, Texas, USA inleder nu ett samarbete.

6 april 2018 16:44

Gate 88:s vd Peter Karlstén konstaterar att samarbetet med detta acceleratorprogrem ger en stark kanal in på den amerikanska marknaden.

– Det kommer att skapa värdefulla genvägar, en pålitlig kanal och snabbare access för lansering och etablering i USA och genom Gate 88 får IA ögon och en stark kontakt för de amerikanska företag som söker etablera sig i Skandinavien och i synnerhet i Sverige, säger Peter Karlstén i ett pressmeddelande.

IA hjälper internationella entreprenörer att sätta upp sitt amerikanska företag, ge dem ett "amerikanskt utseende" och lägger en stabil grund för att utveckla en global verksamhet. Företagen i acceleratorn sitter där i upp till tolv månader och får kostnadsfritt hjälp med allt från kapitalanskaffning, rådgivning, erfarna mentorer och stöd genom hela affärsprocessen.

Gate 88, som är internationella affärskonsulter, kom i kontakt med IA samband med mässan SXSW i Austin som fokuserar på film- och musikindustrin. Detta besök gjorde Peter Karlstén, som är upphandlad exportkonsult för Region Västerbottens projekt Invest in Västerbotten, tillsammans med ett antal andra företag från Västerbotten.

Mötet på mässan ledde fram till en inbjudan till acceleratorprogrammets huvudkontor där Peter Karlstén träffade grundaren Angelo Angelou som var arkitekten bakom Austins snabba omvandling till en global tekniskt knutpunkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa