Från restaurangägare i Thailand till husbilsförsäljare i Skellefteå

Fritidsexperten är ett nytt bolag som startades i Skellefteå under hösten 2018. Men egentligen är det ingen nykomling utan det handlar om ett nytt ben att stå på för Cityverkstan där Stefan Nordin fått en ny kompanjon i Peter Sandberg som främst koncentrerar sig på försäljning av husbilar.

4 februari 2019 15:11

Cityverkstan köpte 2014 anrika Bilcentralen, som startades 1956, och etablerade sig i deras lokaler på Norra Järnvägsgatan.

Under 2018 byggdes lokalerna om där bilverkstadens yta minskades och där 200 kvadratmeter rymmer en visningsyta för husbilar samt en butiksdel.

– Vi är numera återförsäljare för Sun Livings husbilar och vans i norra Västerbotten. De konstrueras och tillverkas av det slovenska företaget Adria som varit en av Europas ledande fritidsfordonstillverkare sedan 1965, säger Peter Sandberg.

Han kom in som delägare i bolaget i december 2018. Peter och Stefan Nordin känner varandra sedan länge och Peter har också arbetat extra i bilverkstaden.

– Jag kombinerar mitt arbete med försäljning av husbilar med att arbeta fyra dagar varannan vecka för flyttfirman Kalles Bud i Luleå. Målet är att jag ska kunna arbeta heltid med Fritidsexperten, berättar han.

Peter har en mycket bred yrkesbakgrund där allt började som grafiker hos Öbergs Tryckeri och under många år drev han flyttfirman Peppes Express i Skellefteå.

– Sedan har jag bland annat under sju år drivit en restaurang på turistorten Hua Hin i Thailand och varit restaurangchef på Scandic Hotel i Skellefteå, säger Peter.

Förutom försäljningen av nya och begagnade husbilar tar Fritidsexperten på sig service och reparationer av alla typer av husbilar.

– Nyligen tecknade vi ett avtal med Kama Fritid som är en av Nordens ledande tillbehörsgrossister inom husvagns- och husbilssektorn så i vår butik har vi det mesta på den fronten.

Peter Sandberg är övertygad om att försäljningen av husbilar kommer att öka.

– Eftersom det är oroligt runt om i världen är det många som väljer att semestra i Sverige och då är husbilen ett bra alternativ. En tydlig trend är också ett ökat intresse för att använda husbilen året runt, berättar han.

När det gäller tekniska trender pekar Peter på att fordonen tenderar att bli lättare, att batterierna blir starkare och att det blir mer digitala lösningarna i husbilarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa