Företag i Robertsfors imponerade på statsministern

Statsminister Stefan Löfven blev mycket imponerad under sitt besök vid företaget Racoon i Robertsfors.

21 februari 2018 13:20

Det är ett familjeägt företag som är framgångsrikt internationellt med sin produktion av miljöfilter för vattenrening i grustäkter och bergtäkter, kemiska och teknisk industri, sjukvård och återvinningsindustri.

Företaget är världsledande och ensamma om det här typen av luftfilterteknik och rening.

– Att få en idé och sedan verkligen lyckas, är imponerande, säger Stefan Löfven.

Han visades runtav Racoons vd Olle Sydlén och barnen Kristoffer, Charlotta och Victor Sydlén som alla jobbar i företaget. Racoon är det engelska ordet för tvättbjörn.

– Det är verkligen kul att bli uppmärksammad på det här viset. Vi har haft en enorm utveckling senaste åren. Det är nästan en dröm som vi lever i, säger Olle Sydlén.

Bland annat fick statsministern se de mobila vattenreningsverk som man utvecklar och som kan användas i katastrofområden.

– Det är lite annorlunda, säger Sydlén.

– Eljest, fyller statsministern i och skrattar.

Med under besöketvar kommunalrådet Patrik Nilsson (S). Han hade fått berätta om företagen i Robertsfors och den positiva utveckling kommunen har.

– Det är hedrande att få ta emot statsministern. Det har inte hänt sedan Göran Persson var här som skolminister, säger Patrik Nilsson.

Besöket i Västerbotten inleddes vid det nationella innovationsrådet som sammanträdde i Skellefteå.

– Det finns en utvecklingskraft i näringslivet i Västerbotten som även den är imponerande, inte minst när det gäller hustillverkningen, säger Stefan Löfven.

Besöket avslutades med ett öppet möte för allmänheten i Centrumhuset.

Tom Juslin VK

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norran Affärsliv

Ämnen du kan följa