Fler holländska turister åter charter till norra Sverige

Intresset bland holländska turister att åka charter till norra Sverige och norra Finland ökar.

18 juni 2019 15:10

Under onsdagen anländer sommarens första holländska charterturister till Skellefteå Airport. Detta är den första ankomsten av en 12 veckor lång charterperiod där också finska Rovaniemi finns med.

Redan innan flygstart är nästan två tredjedelar av platserna bokade. Beläggningsgraden innan start ligger 23 procentenheter högre än den slutliga beläggningen från sommaren 2018.

Satsningen är ett gemensamt arbete mellan Voigt Travel, Visit Sweden, de två regionala turismföreträdarna Region Västerbotten Turism och Swedish Lapland Visitors Board samt de lokala destinationerna inom dessa båda regioner. Skellefteå, i egenskap av landningsdestination har haft en nyckelroll i detta samarbete.

– För oss är tillgänglighet en avgörande faktor så vi fortsätter att satsa på direktcharter från Europa till Västerbotten för att locka utländska gäster. Vi behöver bli nåbara på ett enkelt sätt av en marknad som är nyfiken på Västerbotten och Swedish Laplands natur, kultur och livsstil, säger Annika Sandström, länsturistchef för Region Västerbotten Turism i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Andersson

Ämnen du kan följa