Fem från Skellefteå antagna till inkubator

Fem stycken företag i Skellefteå har antagits till inkubatorn Go Business som riktar sig till företag inom kulturella och kreativa näringar samt tjänstesektorn, vilka vill kunna verka från norra Sverige.

30 september 2019 10:37

Företagarna får stöd via affärscoachning, föreläsningar och utvecklingsverktyg och blir samtidigt del i en gemenskap med andra entreprenörer. Programmet hålls i Piteå, Luleå och från och nu även i Skellefteå.

22 antagna

Intresset för att vara med var stort och till höstens program antogs slutligen 22 företagare. Förra veckan träffades gruppen för sin första gemensamma workshop. Bland deltagarna finns allt från ingenjörer till grafiska designers och coacher inom personlig utveckling.

– Det är blandningen som är så härlig i Go Business. Flera olika perspektiv möts och entreprenörerna ger varandra feedback och bygger nätverk, säger Greta Wimander, verksamhetsledare för Go Business.

Fem från Skellefteå

Deltagande entreprenörer i inkubatorprogrammet i Skellefteå hösten 2019 är: Nina Nyman, klänningsmäklare som driver Bröllopstudion i Skellefteå, Stefan Berg, coach i företaget Whyguy som hjälper människor att komma till sin rätt i arbetslivet, Linda Rönnlund, inredningsdesigner i företaget Nyans Design, Emma Cedergren, konstnavigator i Livsfabriken som erbjuder rådgivning inom livsstilsförändring för ett hälsosammare liv, samt Albin Mannberg, utvecklar PreOption.se, en digital samlingsplats med lokala arbetsgivare och jobb.

Go Business ägs av Piteå Science Park och har funnits i olika former sedan 2008. Deltagandet i programmen är gratis för företagen och verksamheten finansieras av EU:s strukturfonder, Region Norrbotten, Sparbanken Nord samt Piteå, Luleå och Skellefteå kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa