Energieffektiv samverkan med ICA-butiker i Norrbotten

I höst inleder Energikontor Norr ett samarbete med ett flertal ICA-butiker i Norrbotten som vill energieffektivisera sina verksamheter. Denna satsning ingår i projektet Regionala noder som går ut på att stötta små och medelstora företag som önskar effektivisera sin energianvändning.

13 augusti 2018 14:42

Förutom matbutiker riktar Energikontor Norr också in sig på bilhandlare och näringslivskontor. ICA-butikerna och de andra företagen som är med i projektet kommer att få stöd och rådgivning från Energikontor Norrs sakkunniga, helt utan kostnad.

Första steget för företagen kommer vara att identifiera sin energianvändning genom att göra en energikartläggning. Men det stannar inte med detta.

– Det här handlar om att företaget tar tag i arbetet med energin och börjar äga frågan. Det här är väldigt viktigt för företaget på sikt. Alla verksamheter är beroende av en regelbunden energitillförsel för att kunna driva sin verksamhet vidare, säger projektledaren Isabella Katsimenis på Energikontor Norr i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa