Designföretag från norr lanseras i Köpenhamn

17 designföretag från norra Sverige lanseras vid ”3 days of design” Köpenhamn som startar på torsdag den 23 maj.

21 maj 2019 15:00

Det är projektet Arctic Design Of Sweden som lett arbetet med att samla hantverkarna som ställer ut välkända Illum Bolighus på Ströget i centrala Köpenhamn.

– Det är jätteroligt. Det här är företag som är i tillväxt i Västerbotten och Norrbotten, säger projektledaren Stina Berglund.

Ansöker själv

”Arctic Design Of Sweden” var namnet på den utställning Krenova hade i Tokyo den 10–11 maj 2018. Det fick också ge namnet till det projekt som startade vid nyår där kreatörer som vill satsa internationellt stöds. Projektet är baserat på kunskaperna från det tidigare Krenova-projektet.

Företagen själv har ansökt om att få delta i Köpenhamn.

– Vi kurerar dem som om det vore en utställning. Dessutom är det en fjäder i hatten att vi får ställa ut i designfinrummet Illum Bolighus.

New York nästa

Den här lanseringen i Köpenhamn följs sedan upp av en liknande i New York i mitten av november i år.

– Det är 47 sökande dit. Vilka som får delta bestämmer en nationell referensgrupp, berättar Stina Berglund.

Bland deltagarna i Köpenhamn märks: Kero, Jokkmokks tenn, Akenberg, Viktoria Melinder, Hikki spa, Artby, Malin i Ratan, Microbit, Risfjells sameslöjd, Ovrebruket, Sigr. Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri, Care Of Gerd, Erika Huuva, Jokkmokks Tenn, Lotta Kvist Art, vilket innebär dofter, smycken och textilier, med mera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Andersson

Ämnen du kan följa