CNC-operatören som startade egen webbutik

Jesper Blylod har ett brinnande intresse för design och efter att ha arbetat i ett flertal år som CNC-operatör inom verkstadsindustrin har han nu startat en webbutik i Skellefteå.

11 oktober 2018 16:57

I somras gjorde Jesper Blylod, efter att ha gått en starta eget-utbildning hos Almi, slag i saken och bildade företaget Dinlagerbutik.se. Han hyr nu en lokal i Skellefteå Industrihus nybyggda lokaler på Anderstorp. Där har Jesper sitt lager av leksaker, hobbyprodukter och elektronikprylar som han importerar från Kina och säljer via sin webbshop.

– Till kunderna som jag har i Skellefteå erbjuder jag också utkörning av produkter och de kan även komma till mig och hämta dem. Inom en snar framtid tänker jag även öppna en butik med lagerkänsla, berättar han.

Hittills har Jesper sju leverantörer från Kina och då främst från Shanghai-området.

– Men jag utökar successivt sortimentet och letar också efter leverantörer i andra asiatiska länder, i Östeuropa och i USA. Vad jag söker efter är udda märken för att hålla nere priserna men alla ska vara kontrollerade så att de håller hög kvalitet och är godkända enligt europeisk standard, säger Jesper Blylod.

Idag köper han hem mindre partier av varje produkt.

– Men mitt mål är att i framtiden kunna köpa hem hela containers, vilket naturligtvis påverkar inköpspriset.

Storsäljaren så här långt är en AR-pistol. Jesper har själv ett stort intresse för drönare och de finns också i sortimentet.

Lagret är på 100 kvadratmeter och än så länge finns det gott om plats för expansion.

– Men om några år räknar jag med att ha växt så mycket att jag behöver ett större lager och förhoppningsvis kan jag då också anställa några personer.

Jesper valde industriprogrammet på gymnasiet och det är som CNC-operatör han tidigare försörjt sig. 2006-2008 gick han en KY-utbildning i kreativ design men det dröjde tio år innan han beslutade sig för att leva ut din dröm om att arbeta med något där den kompetensen är en grundsten.

– Hemsidans utformning är mycket viktig om man ska lyckas med en webbutik. Dessutom ska det vara lätt att hitta på sidan och så krävs det ett bra betalsystem, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Westerlund

Ämnen du kan följa