Arkitektbyrå öppnar kontor i Skellefteå

Arkitektbyrån Nordmark & Nordmark arkitekter expanderar verksamheten och öppnar ett kontor i Skellefteå.

9 januari 2019 08:18

Företaget har sin bas i Luleå men sysslar med projekt över hela landet. Framförallt har de kunder från Umeå till Kiruna.

– Skellefteå är en spännande plats att vara på̊. Det händer mycket här, till exempel det nya Kulturhuset, batterifabrikens etablering och alla nya bostäder som är på̊ gång. Skellefteås tydliga fokus på̊ träbyggande är också̊ positivt, det finns höga ambitioner och ett positivt och kreativt klimat, säger Josefina Nordmark, företagets vd, i ett pressmeddelande.

Hon säger att det känns bra att nu vara lokalt förankrade.

– Då kan vi på bästa sätt bidra till stadens utveckling och ha ett nära samarbete med lokala aktörer i branschen. Med vårt nya kontor i Skellefteå kommer vi även närmare marknaden i Umeå en universitetsstad som genomgått en riktigt spännande utveckling de senaste tio åren och som fortsätter expandera.

Arkitekten Moa Öst är den som jobbar på kontoret i Skellefteå. Hon har tidigare jobbat på Tyréns och Consultec och då bland annat arbetat med Brygg CC och Skellefteå Bryggeri, T2 college på Campus, Skellefteå Industrihus nya kontorsbyggnad och parkeringshuset vid E 4 i Skellefteå.

Just nu arbetar Nordmark & Nordmark arkitekter med kvarteret Frigg i centrala Skellefteå. Projektet innehåller 148 hyreslägenheter, varav en del är ett trygghetsboende för äldre. I kvarteret ingår även lokaler ut mot Nygatan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Andersson