Elins insamling till en blombukett fick kolossalt gensvar – så ska pengarna fördelas

Notera att denna artikel är från 2017
Elin Nyströms insamling till Oscar Möllers familj har fått in tiotusentals kronor. Nu är det bestämt vad pengarna ska gå till. Foto: Ulf Johansson och privat

22-åriga Elin Nyström från Skråmträsk startade en insamling med avsikten att köpa blommor till AIK-forwarden Oscar Möllers fru Charlotte, som drabbats av en hjärntumör. Gensvaret blev förbluffande stort och folk har tillsammans skänkt tiotusentals kronor. Nu har initiativtagarna kommit fram till hur pengarna ska fördelas.

Elin Nyström, som tillsammans med Oskar Heimdahl ligger bakom Facebook-gruppen ”Skellefteå AIK fans”, startade insamlingen vid lunchtid igår. Pengar började direkt strömma in och under måndagskvällen tog det fart – ordentligt. Mellan klockan 20 och 22 kom det in över 20 000 kronor till insamlingen. Och vid 18.30-tiden på tisdagen noterade Elin Nyström att 64 200 kronor fanns på kontot.

– Det går inte att ta in vad folk gör. Man blir överväldigad. Jag tror inte att jag har förstått det än, säger hon.

Läs också: Enormt engagemang för Elins insamling till Oscar Möllers familj

Ursprungsplanen var alltså att få ihop pengar till en blombukett till familjen Möller, men den målsättningen har som bekant överträffats rejält. Initiativtagarna till Facebook-gruppen där insamlingen presenterades har nu kommit fram till hur pengarna ska fördelas.

Lekterapin på Skellefteå lasarett får ett presentkort för att köpa in saker som kan lätta upp tillvaron för dem som är där, och Cancerfonden och Cancerforskningen Norrland får varsin gåva. Slutligen ska även familjen Möller få en gåva.

– För oss känns den här fördelningen helt rätt. Alla har en koppling till cancer på något sätt och pengarna kommer att komma väl till användning på de här ställena. Alla som har drabbats av cancer får ta del av det här, säger Elin Nyström vars telefon gått varm sedan hon startade insamlingen.

– Väldigt många privatpersoner har hört av sig till mig med fina ord. Jag blir jätteglad, men jag är ingen hjälte på något vis, hjältarna är alla som har skänkt. De har bidragit till att rädda liv.

Läs också: Möllers fru drabbad av hjärntumör: ”Vi försöker vara positiva”

Några ishockeyprofiler finns bland dem som skänkt pengar till insamlingen.

– Robin Figren, Alen Bibic, Petter Granberg, Niklas Jihde och Johan Svensson har skänkt. Det kan vara fler, men det är de fem som jag hunnit upptäcka bland alla namn, säger Elin Nyström.

Strax före midnatt natten mot torsdag avslutas insamlingen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen