Enormt engagemang för Elins insamling till Oscar Möllers familj – 50 000 kronor på ett dygn

Notera att denna artikel är från 2017
Efter beskedet att Oscar Möllers fru Charlotte drabbats av en hjärntumör startade Elin Nyström en insamling på Facebook-gruppen ”Skellefteå AIK fans” för att visa sitt stöd för familjen. På åtta timmar hade 12 400 kronor skänkts. Foto: TT och privat

Elin Nyström, som tillsammans med Oskar Heimdahl skapat gruppen Skellefteå AIK fans, startade vid lunchtid på måndagen en insamling för att visa sitt stöd för Oscar Möller och hans familj. Och gensvaret blev enormt. ”Det har kommit in 12 400 kronor på åtta timmar”, berättar Elin Nyström för Norran.

Bakgrunden är att Oscar Möllers fru Charlotte drabbats av en hjärntumör, något som AIK-forwarden berättade om för Norran under måndagen.

På norran.se har stödet från läsarna strömmat in under dagen. Vid lunchtid på måndagen startades även en insamling på Facebook som stöd för familjen. För runt 1,5 år sedan var 22-åriga Elin Nyström med och startade gruppen Skellefteå AIK fans, som idag har 1800 medlemmar, och där har hon nu startat insamlingen.

– Jag tänkte framförallt på Oscars familj. Tanken är att skänka till dem, säger Elin Nyström.

Läs också: Stödet strömmar in till Oscar Möllers familj

Den ursprungliga tanken var att pengarna skulle gå till att skicka blommor till familjen Möller. Men uppslutningen hos människor som vill skänka har överträffat alla Elins förväntningar med råge.

– Jag är lite chockad faktiskt, att det blev så stort! Jag startade insamlingen vid 12-tiden idag. Åtta timmar senare hade det kommit in 12 400 kronor. Jag är glad att så många engagerar sig. Att det blir så mycket pengar.

Hur många är det som skänkt?

– Jag var in på banken i eftermiddags och tog ut papper på antalet Swish-betalningar och de täckte mer än fyra A4-papper. Och nu har det kommit in mer än dubbelt så mycket som det var då.

Vad kommer det att bli för gåva?

– Förutom blommorna kommer vi att kunna ge en gåva till barnen. Alla som varit med och skänkt pengar får vara med och bestämma vad det blir för gåva, men mitt förslag är ett presentkort på en leksaksaffär. Och resten skänker vi till Cancerfonden.

Läs också: Bert: ”Vi ska kriga för hans familj”

Elin berättar att insamlingen kommer att pågå åtminstone till på onsdag. Hon berättar varför hon startade gruppen Skellefteå AIK fans.

– Mitt intresse för laget är jättestort, ett av mina största intressen i över tio år. Det var självklart att starta en sån här grupp där man kan diskutera allt som hör till, säger hon.

Uppdatering, 22.00:

Elin Nyström meddelade strax före klockan 22 på måndagskvällen att insamlingen då hade dragit in 33 000 kronor sedan klockan 12 samma dag.

Det innebär också att det skänkts över 20 000 kronor sedan åtta-tiden på måndagskvällen.

Uppdatering 14.10:

Elin Nyström meddelade under tisdagsmorgonen den insamlade summan nu är uppe i 50 000 kronor.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen