Demonstration på torget – en reaktion på sopattacken mot kommunalrådet

Notera att denna artikel är från 2016
Foto: Daniel Eriksson
Lova Torstensson. Foto: Daniel Eriksson
Foto: Daniel Eriksson
Foto: Daniel Eriksson
Foto: Daniel Eriksson

På söndagen hölls en demonstration mot rasism och nazism på Möjligheternas torg.

Arrangören Leif Ershag berättar att demonstrationen var en direkt reaktion på sopattacken som nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genomförde mot kommunalrådet Lorents Burman tidigare i veckan.

– Vi kan inte låta dem stå oemotsagda. Jag hörde talas om och såg bilder på vad de hade gjort. Varje gång de försöker visa att de finns här uppe, så måste vi visa att vi är fler som står emot och inte tycker som dem, säger Leif Ershag.

Läs också: Nazistisk organisation dumpade sopor hos kommunalråd – ”Jag kallar det för hatbrott”, säger Lorents Burman

Han och ett antal andra personer talade till de mellan 100 och 200 personer som hade slutit upp.

Lova Torstensson var en som talade i megafonen till skaran.

– Att protestera mot främlingsfientlighet och alla former av extrema värderingar som hotar vår demokrati handlar inte om partitillhörighet, religion eller etnicitet. Det handlar om ett gemensamt ansvar om att värna om alla människors lika värde, konstaterade hon och fortsatte:

– När vi ser den här typen av antidemokratiska aktioner och våldsbejakande grupperingar som förekommer i vårt samhälle så behöver vi gemensamt stå upp och försvara demokratin. Alla behövs i det arbetet, vi får inte låta oss skrämmas till tystnad.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen