Polisjakten efter inbrottstjuvarna: Männen i eftersökt bil har släppts fria

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

De två män som greps i Rentjärn, Malå, misstänkta för inblandning i villainbrott i Norrbotten har släppts fria efter beslut av jouråklagare. Polisen har inte hittat något som kopplar männen till inbrotten.

Det var på måndagen som polisen gick ut med en efterlysning via massmedia om att man sökte efter en personbil som kunde ha koppling till inbrott i Norrbotten, bland annat Pajala.

Vid midnatt kunde polisen stoppa det eftersökta fordonet, två män i 30-årsåldern befann sig i bilen. Männen fördes till polishuset i Skellefteå.

Läs också: Efterlyst bil stoppades i Malå – två misstänkta inbrottstjuvar greps

Efter olika utredningsåtgärder under natten och tidig tisdag morgon beslutade jouråklagare att männen skulle släppas fria. Det gick så snabbt att männen inte ens hann sitta anhållna innan åklagaren hävde gripandebeslutet.

Det innebär att polisen varken hittade något stöldgods som kunde kopplas till villainbrott i Norrbotten eller att männen gjorde några medgivanden i förhör.

– Men bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning, får vi se om detta kan ge något, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen